A A A
Nisjes - dat gaat ergens over -

Nieuws


Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten?
Helaas werkt het nieuwsbrief systeem nog niet naar behoren.
U kunt een e-mail sturen naar info@flagen.nl  en we voegen u toe.
EXTERN gebruik 03.jpg De Beukelaar van de Laurensgroep is in mei 2013 geopend. Het is een uniek concept vanwege de cultuursensitieve zorg. Elke unit krijgt een eigen culturele identiteit, zodat de zorg zo goed mogelijk afgestemd kan worden op de bewoner. Gewoontes, religie, de taal, eten: alles zal vertrouwd zijn. En, elke bewoner krijgt een eigen nisje, zodat de waardes voor deze bewoner naar voren blijven komen. We werken met veel plezier aan dit mooie avontuur mee.
Lees meer >


groentjes stoel afb 1 klein.jpg Vertel eens, hoe Groen als Gras was u toen? Of..hoe zat dat nou met dat Groen, Toen? Deze vraag stelde Jelle Gunneweg op haar eigen wijze aan markante inwoners van Voorne. Het antwoord was te beluisteren op de Groentjes tijdens de Open Monumentendag 2012. Groentjes was een onderdeel van Open Monumentendag in Verbinding met het project Spijkenisjes en VIAS. Groentjes zijn te huur voor uw eigen verhalenproject.
Lees meer >


We zijn veel dank verschuldigd aan de volgende fondsen, bedrijvenen families. Ze stellen vertrouwen in de projecten en ondersteunen het financieel: Spijkenisjes in de Es, te Spijkenisse: Argos Zorggroep legde een financiële basis, voor grote en kleine donaties: VSB-fonds SKAN-fonds Sluyterman van Loo St. Laurensfonds Fonds Nuts-Ohra Deltaport Donatiefonds CZ-zorginnovatie Fonds Maagdenhuis ondernemers uit Spijkenisse e...
Lees meer >


'Nisjes' kan een plek krijgen in de samenleving. Door op zoek te gaan naar oude verhalen, historie en oorspronkelijke netwerken komt er steeds meer verbinding tussen het leven in het huis en de maatschappij. In Spijkenisse lieten we zo de Spijkenisjes meedraaien met Open Monumentendag, Spijkenisse achter de Schermen, tochten op de Fluisterboot. Dit zorgde ook voor 'nieuwe' vrijwilligers.
Lees meer >


schets grote nis.jpg We krijgen enthousiaste reacties en financiële toezeggingen van diverse fondsen. Dat houdt in dat we de wensenlijstjes steeds meer kunnen gaan inwilligen. het project in de Es: Een aantal fondsen heeft geoormerkt voor * Gouden Regen: de voelwand * diverse gangen: sensoren voor geluid en geur * de dymentheek voor het opnemen van film, foto's, stemmen, verhalen * het digitale deel van de ontmoetingsnisjes * dwaalgangen...
Lees meer >


afbeelding blikjes.jpg Tijdens Spijkenisjes vulden de receptie-medewerkers hun blik met de aankoop van zwerfboeken. Ondertussen is er een mooi contact ontstaan met de Boekenberg. Ze zullen meegaan met het thema en doneren boeken voor de Dymentheek.
Lees meer >


box in ontmoetingsnis.jpg We willen de fase van geldwerving benutten om wat zaken te testen. De afdeling Orchidee heeft een geluidsbox met sensor boven een ontmoetingsnis. Op de card staan stukjes cabaret, muziek en verhalen. We zijn nieuwsgierig welk materiaal vooral de aandacht trekt. En dat is duidelijk: op onverwachte momenten is rustige muziek prettig. Maar als er bewust voor gekozen wordt, horen we opeens weer een diepe lach vanwege een oud cabaretstuk...
Lees meer >


afbeelding blikjes.jpg Ook de medewerkers van de Es zullen zich gaan inspannen voor Spijkenisjes. We dagen zoveel mogelijk mensen uit om een spaarblik te komen halen en dit gevuld met minimaal €100,= terug te brengen. Dit vullen kan zo creatief, inventief mogelijk. Maak daarbij gebruik van je talent, hobby of laat je inspireren. Meer informatie tref je bij projecten/blikkenactie. De blikken zullen feestelijk worden geopend rond het begin van de zomer...
Lees meer >


voorkant.jpg Het prachtige sieraad 'Spijkenisje' naar een ontwerp van beeldend kunstenaar Jan van Dorp is klaar. Er is door de medewerkers van edelsmid Ed Nobel hard gewerkt om het voor de feestdagen te kunnen afleveren. Een Spijkenisje gaat ergens over, dat geef of krijg je met een verhaal. De prijs is € 75,- voor een hanger of reversspeld. Ed Nobel doneert een deel van de opbrengst aan het project Spijkenisjes.
Lees meer >Nisjes - dat gaat ergens over -


Nisjes gaat over herinneren en vergeten, over bewaren en loslaten.
Met het project Nisjes willen we zorgen voor een meer persoonlijke leefomgeving voor de bewoners van een geriatrisch centrum, in verbinding met de samenleving.


Nisjes wordt aangejaagd door Stichting Flagen: zie ook www.flagen.nl